Старши треньорът на Барселона Роналд Куман е възпрепятстван от клуба да дава интервюта пред медиите заради несигурното му бъдеще начело на тима, пише „Maca“. Нидерландецът е подложен на все по-голям натиск, след като съставът му се бори да постигне добри резултати както в Ла Лига, така и в Шампионската лига.

Барса допусна загуба с 0:2 от шампиона Атлетико Мадрид преди международната пауза, като по този начин продължи серията без победа в първенството след равенствата срещу Гранада и Кадис.

„Каталунците“ се представят още по-лошо в Шампионската лига, където допуснаха две поредни загуби с по 0:3 от Байерн Мюнхен и от Бенфика.

Почти сигурно Куман няма бъдеще в клуба, но финансовите проблеми на Барса означават, че те не са в състояние да си позволят да му плащат компенсация за уволнението му. Смята се, че „каталунците“ ще трябва да му платят около 10 милиона паунда, ако го махнат предсрочно.

Куман беше назначен през лятото на 2020 година от вече бившия президент на клуба Хосеп Мария Бартомеу, а Жоан Лапорта беше избрана на поста през март тази година.

Ситуацията в клуба се влоши този сезон с напускането на играчи като Лионел Меси и Антоан Гризман, докато има и доста контузен играчи като Ансу Фати, който вече се завърна в игра, Усман Дембеле и новото попълнение Серхио Агуеро.

Натискът върху Куман беше очевиден миналия месец, когато се появи на пресконференция преди мач на Барселона, на която само прочете предварително подготвено изявление и отказа да отговаря на въпросите на журналистите.

По тази причина от „Marca“ съобщават, че от Барса са препоръчали на наставника да не дава странични интервюта за медиите поради неговата неясна ситуация в клуба.