Енцо, Лука, Тео и Елиаз са най-голямото богатство на треньора на Реал Мадрид Зинедин Зидан. Четиримата синове на Зизу и Вероник са млади, красиви и набиращи популярност, и смело следват пътя към сбъдването на мечтите си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En famille dans un endroit Magnifique !!!!!

A post shared by zidane (@zidane) on

Крушата не пада по-далеч от дървото гласи една стара българска поговорка, която може да бъде отнесена и към наследниците на Зидан. Футболът присъства осезаемо в живота им, като те вече са поели по стъпките на татко им.

Младежите обаче не са оставили на заден план образованието. И четиримата са възпитаници на Френския лицей в Мадрид.

Кои обаче са синовете на френската легенда? Развлекателната версия на испанското издание  AS посвети специален материал на наследниците на Зизу, в който се акцентира върху най-любопитните моменти от биографията им.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

adidas family ZZ.

A post shared by zidane (@zidane) on

Енцо Зидан

Той е най-големият син на Зидан и Вероник и упорито катери стълбицата, за да се превърне във футболна звезда. Подобно на татко си от малък е запленен от Царя на спортовете. През 2004 година Енцо започва в юношеските формации Реал Мадрид. През септември 2011 година е поканен от Жозе Моуриньо да тренира с представителния тим, като е сочен за една от обещаващите „бели“ надежди.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fier de mon fiston, de ce qu'il est! Chaque jour! Joyeux anniversaire @enzo! ZZ.

A post shared by zidane (@zidane) on

След като преминава пред Кастия, подписва с Алвес и така прави дебюта си в Примера дивисион. Записва участие в общо 4 мача в Ла Лига и Купата на Краля.

През 2017 година Енцо прави трансфер в Лозана, като в първия си сезон изиграва 16 мача, бележи два гола и дава една асистенция. Година по-късно 23-годишният играч се завръща в Испания, като бива преотстъпен на Райо Махадахонда.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⚽️💪🏽

A post shared by Enzo Zidane (@enzo) on

Любопитно е, че Енцо избира да се представя с фамилията на майка си – Фернанадес – в професионалния футбол, за да избегне сравнения с баща си.

Енцо има собствен фен клуб. Радва се на немалка популярност и в социалните мрежи, където има над 1 милион последователи.

В личен план сърцето на Енцо е заето. Той има приятелка – венецуелка, която живее при него в Мадрид. Двамата често споделят свои общи снимки в социалната мрежа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

K❤️

A post shared by Enzo Zidane (@enzo) on

Лука Зидан

Вторият син на Зизу също е пленен от футбола. В момента той е трети вратар на Реал Мадрид, с който има договор до края на юни тази година.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Un plaisir de se lever le matin 💪⚽️☀️. #alegria #copadelrey #clasico

A post shared by Luca Zidane (@luca) on

Лука също се радва на голям интерес в социалните мрежи. Той има 1,2 милиона последователи в Инстаграм.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❄️❤️.

A post shared by Luca Zidane (@luca) on

20-годишният страж споделя снимки с мистериозна красавица, като изглежда именно тази хубавица е „откраднала“ сърцето му.

Тео Зидан

Той е на 16 години и играе в младежкия Б-отбор на Реал Мадрид. Той тепърва набира популярност в социалните мрежи, като в Инстаграм има 10 000 последователи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Por fin empieza ⚽️ #maestro

A post shared by Theo Zidane (@theo_zf10) on

Елиаз Зидан

Най-малкият син на Зизу е на 13 години. Неговото време е разпределено между часовете във Френския лицей и тренировките по футбол. Обикновено майка му Вероник го взима от училище и го кара до футболната база на Реал.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Joyeux anniversaire Elyazou ❤️😘

A post shared by zidane (@zidane) on

Фамилията на Зидан е изключително единна, пише още AS, като също така отбелязва, че четиримата братя имат изключителна и много сърдечна връзка помежду си. Те споделят общи страсти, като обичат не само футбола, но са фенове и на плаването, пътешествията и водните спортове.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

✨✨✨

A post shared by Enzo Zidane (@enzo) on

В значимите моменти семейството е винаги заедно, а господарката на домашното огнище и пазителка на семейния уют е Вероник - съпругата на Зинедин Зидан, която е посветила живота си на петимата най-важни за нея мъже.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy new year 2️⃣0️⃣1️⃣7️⃣

A post shared by Theo Zidane (@theo_zf10) on