Половинката на Жерар Пике – Шакира – отправи разчувстващи думи към любимия си, след като стана ясно, че бранителят на Барселона се оттегля от националния отбор на Испания. Певицата използва профила си в една от социалните мрежи, за да окаже подкрепата си към защитника.

Първите информации, че Пике ще сложи край на кариерата с екипа на „Ла Фурия“, се появиха още преди началото на Мондиала в Русия, където селекцията на Испания бе елиминирана от домакините на осминафиналите. След обявяването на Луис Енрике за нов селекционер възникнаха слухове, че Пике може да размисли, което в крайна сметка не се случи.

„Любов, приключи един етап, които винаги ще пазим в сърцата си. Един от най-щастливите мигове в живота ми бе да те гледам на Мондиала през 2010 година с националната селекция на Испания и как вдигнахте титлата“, написа Шакира.

Припомняме, че през 2010 година в ЮАР Испания спечели световната титла, след като във финала победи Холандия с 1:0. Единствения гол отбеляза Андрес Иниеста в 116-ата минута на продълженията.