Защитникът на Барселона Жерар Пике продължава да увеличава бизнес интересите си. Извън света на футбола, той разраства бизнес начинанията си е на път да се превърне в милиардер.

Бизнесът на Пике се развива в областта на храните, модата, спорта, електронните игри, футбола (собственик на ФК Андора), а вече навлиза и в недвижимите имоти.

Футболистът наскоро купи сграда в центъра на Барселона, за която плати 15 милиона евро.

Пике вече е собственик на сградата, намираще се на номер 79 на улица „Пау Кларис“, разположена в сърцето на каталунската столица.

Играчът купи имота от испано-швейцарския фонд „Stoneweg“, като по този начин ще увеличи активите си, които се оценяват до този момент на 80 милиона евро.

Това, което не е известно е какви са плановете, които Пике има за скорошната си покупка , тъй като сградата не е в много добро състояние, така че той ще трябва да я ремонтира.

Сградата вече е получила разрешение за строеж, така че Жерар Пике има възможност да я възстанови и да създаде луксозни жилища в ключовата област на каталонския град. Закупуването на споменатата жилищна сграда е само още един пример за успеха на бизнеса, който футболистът развива от години.