Иконата на бразилския футбол – Роналдо, рискува да бъде глобен, след като кара електрически скутер по тротоарите на испанската столица Мадрид.

Луиш Назарио да Лима се е придвижил за 400 метра със скутера, за да стигне от луксозния си апартамент до изискан ресторант в центъра на испанската столица. Именно пък новите закони, влезли в сила през миналия месец, забраняват на хората да използват скутери по тротоарите на Мадрид.

Нарушителите ще бъдат глобявани с по 100 евро, което на дали би съкрушило по някакъв начин Роналдо. Феномена съвсем наскоро заплати 27 млн. паунда, за да закупи 51% от активите на Реал Валядолид. 42-годишната бразилска легенда бе уловен от фотографи в сряда, докато пътуваше към ресторант „Хоселито”.

Ресторантът се намира на по-малко от 400 метра от апартамента му в квартал „Златната миля”. Мястото е известно със своите студени меса от иберийски произход.

Очевидец пък признава: „Роналдо бе сам и отиде от дома си до ресторанта, въпреки че са само на около 300 метра един от друг. Той бе с шапка и никой не го позна. Изглеждаше, че никак не се притеснява, че може да има полицаи. Той паркира скутера пред ресторанта и влезе вътре”.

Новият закон в Испания гласи, че ползвателите на скутери трябва да се придържат към велосипедните алеи или уилици, където максималната скорост е 30 км/ч.

Говорител на полицията в Мадрид потвърди, че глобите важат за всички, макар че, след като има скорошна промяна, то е възможно първите нарушители да минат само с предупреждение. Той също така сподели, че е задължително използването на каски.

Феномена се бори с теглото си през последните години след блестящата си кариера. Той бе диагностициран с хипотироидизъм – заболяване, което ти забавя метаболизма.