Иранският студент Реза Парастеш си навлече доста проблеми заради факта, че почти е одрал кожата на своя спортен кумир – Лионел Меси. 25-годишният младеж наскоро дори е бил арестуван от иранските власти, съобщи „Агенция Франс Прес“.

Властите изтъкнали като причина за действията си сериозните нарушения на обществения ред, която всяка поява на Парастеш предизвиква. Освен арестът полицията е задържала и личния автомобил на „провинилия се“ двойник, за да разчистят трафика по улиците.

Самият Парастеш се старае да прилича колкото се може повече на своя кумир. Той грижливо е пуснал същата брада като футболиста и се разхожда нагоре-надолу из Хамедан с екип на Барселона. В резултат около него постоянно има хора, които държат да си правят селфита.

Приликата между него и петкратния носител на Златната е топка е толкова голяма, че преди време британската секция на „Евроспорт“ използва снимка на иранеца погрешка, докато обсъжда истинския Меси.

Фурорът на Парастеш е започнал преди няколко месеца, когато бащата на момчето – луд фен на Барселона, както може да се очаква – започнал да го окуражава. Родителят стигна дотам, че накарал сина си да облече екип на „блаугранас“ с №10 и го притиснал да прати снимката до местен спортен уебсайт.

„Пратих снимката една вечер, а още на следващия ден оттам ми се обадиха с молба за интервю“, разказаа Реза. „Сега хората ме разпознават като иранския Меси и държат да копирам най-малкия детайл от неговите поведение и визия. Когато се появя някъде, хората наистина са шокирани“, допълни двойникът.

Той чистосърдечно си принава, че все още не е умее никакви трикове с топката, макар че полага усилия и в тази насока. Въпреки това той е готов да се отзове, ако Меси го помоли за помощ за дейностите си извън терена. "Тъй като е най-добрият футболист на планетата, Меси определено има повече задължения, отколкото би могъл да понесе. Аз бих могъл да го замествам, когато е прекалено зает", пошегува се Парастеш.