Треньорът на Барселона Ернесто Валверде не отдаде голямо значение на поражението от Милан с 0:1 в последния мач на „блаугранас” в елитния летен турнир Интернешънъл Чемпиънс Къп. Загубата беше втора поред за каталунците – след 2:4 от Рома – и беляза техния трети мач, в който те не успяха да победят в редовно време (срещу Тотнъм се стигна до дузпи след 2:2).

Наставникът, който разчиташе предимно на младите футболисти от школата и новите попълнения, отчете като изключително позитивно представянето срещу Милан. „Това е мач, в който доминирахме от началото до самия край. Единственият минус бе, че не оползотворихме положенията си, а в края на мача бяхме изненадани”, заяви Валверде.

„Играчите действаха всеотдайно и поставиха под напрежение един солидно играещ в защита отбор на Милан. Ние сме доволни от реакцията на играчите от дублиращия отбор, когато те бяха на терена. Основното бе тяхното поведение и реакциите им в трудните ситуации по време на дадени срещи.”

„Надявахме се, че нови футболисти като Ленгле, Артур и Малком могат да ни донесат нещо допълнително и турнето ни в САЩ показа тъкмо това”, допълни Валверде.

Съгласно регламента на Интернешънъл Чемпиънс Къп Барселона дотук заема последното 18-о място.