Наскоро най-новото попълнение на Реал Мадрид - Ендрик участва в традиционния благотворителен мач, организиран всяка година от бразилската легенда Зико. Легендите Савио, Джалминя и Деян Петкович бяха сред присъстващите бивши играчи, а 16-годишният Ендрик вкара три гола пред повече от 60 000 фенове по трибуните.Бразилският вундеркинд ще се присъедини към "лос бланкос" от Палмейрас, когато навърши 18 години -  през 2024 г. 
 
След мача Ендрик даде интервю за "Марка", в което обясни защо е избрал Реал Мадрид въпреки офертите и на други европейски грандове. 
 
"Много съм щастлив, много съм благодарен на Господ, но съм здраво стъпил на земята, а и все още не съм спечелил нищо. Реал Мадрид е много голям отбор, но има и още две причини за избора ми - Кристиано Роналдо и Винисиус Жуниор. Роналдо е мой идол от дете, а Вини ми е приятел, който ми помага отдавна със съвети, които обаче предпочитав да пазя за себе си. Надявам се да играя с него, да си разменяме много пасове и да вкарвам голове", обясни Ендрик.
 
Талантът разкри, че вече е разговарял с Карло Анчелоти и с някои играчи на Реал Мадрид.
 
"Говорих с Анчелоти, с Родриго, с Едер Милиао. Много съм благодарен на Господ за всичко, което се случва в живота ми и се надявам на още много хубави неща", добави Ендрик.