Докато каталунските привърженици все още се наслаждават на класическата победа с 3:0 над Реал Мадрид в последното "Ел Класико", от испанската федерация вече определиха дата и час за пролетния мегасблъсък в испанската Ла Лига. 

Барселона започва преговори с Бенфика за 16-годишен

Барселона приема мадридчани на 6 май, а двубоят от 36-ия кръг стартира точно в 21:45 часа. Както е известно "блаугранас" унищожиха възпитаниците на Зинедин Зидан преди броени дни, поставяйки ги на колене в собствения им дом. На "Сантиаго Бернабеу" Барселона се наложи с 3:0 над Реал и по този начин се отдалечи на цели 14 точки във временното класиране.

Ако стратегията на Ернесто Валверде продължи да работи в същия темп и след зимната пауза, то двубоят с вечния съперник навръх Гергьовден няма да бъде от абсолютно никакво значение, тъй като по програма след него остават само два мача. 

Барса разпродава, за да се сдобие с пари за Коутиньо

В момента Барселона е лидер с 45 точки и е на 9 от втория Атлетико Мадрид. Трети с 34 точки е Валенсия. Първият мач на каталунците след зимната пауза е на 4 януари. "Блаугранас" гостуват на Селта Виго в мач за Купата на Краля. Двубоят е от 20:00 часа.