В Реал Мадрид смятат, че решението по проблемите на треньорския пост се казва „Жозе Моуриньо”. Грандът от Испания е непоколебим в това си решение, като основната идея е португалецът да поеме 13-кратния европейски шампион с началото на идния сезон. Моуриньо е свързван със завръщане на „Сантиаго Бернабеу”, откакто пое настоящия си тим Манчестър Юнайтед.

Именно изявите му начело на „червените дяволи” от началото на сезона са много дискусионни и карат мадридистите да гледат по-сериозно към варианта той да поеме тима. Ман Юнайтед се намира на 18 точки зад лидера Манчестър Сити след едва изминали 15 кръга. Информацията излиза напук на по-ранната такава, идваща от агента на Моуриньо - Жорже Мендеш, който потвърди, че неговият клиент е щастлив на "Олд Трафорд" и ще продължи престоя си на Острова.

Моуриньо се ползва с много големи протекции от боса на Реал Флорентино Перес, като Сантиаго Солари се очаква да довърши сезона на скамейката на Реал, след което да се върне към втория отбор на клуба.

Испанецът парафира тригодишен договор с Реал Мадрид, но въпреки това Перес гледа към негов заместник. Дори Моуриньо да не застане начело на „Сантиаго Бернабеу”, то в Реал има и втори план – Шаби Алонсо.

Моуриньо и Алонсо работиха заедно в Мадрид, като бившият полузащитник на Ливърпул е отворен към идеята да продължи футболната си приказка като треньор.

Жозе Моуриньо изкара три години в Мадрид, а през тях той взе една титла и една Купа на Краля.