Приблизително 44% от членовете на Атлетико Мадрид искат връщане към старата емблема, заменена през 2017 г., когато ягодовото дърво – символ на испанската столица, на практика изчезна, а мечката стана по-голяма. Това съвпадна с преместването от „Висенте Калдерон“ на „Метрополитано“, но не беше добре прието от привържениците.

 През последния уикенд онези, които бяха за връщане към старото лого, трябваше официално да се изявят, докато неучастието би означавало предпочитане да остане същото или че няма да е уместно да се решава този проблем в този момент.

61 021 членове от общи 138 477 поискаха връщането на стария символ. Изпълнителният директор Мигел Анхел Хил се съгласи да започне гласуване, така че всички членове да могат да коментират емблемата, която предпочитат. „Ако вашето решение е да се върнете към предишния щит, поемам ангажимента промяната да бъде направена възможно най-скоро, очевидно спазвайки ограниченията на нашите договори, както спонсорски, така и лицензионни“, заяви той в изявление на уебсайта на клуба.

Не липсваха важни фигури за Атлетико, включително настоящи играчи и Диего Симеоне, които в последните дни демонстрираха подкрепата  си в полза на емблемата, която беше в сила между 1947 и 2017 г.