Вратарят на Барселона Марк-Андре Тер Стеген даде откровено интервю пред Ел Паис. Стражът на каталунците говори за това как протича животът му без футбол. Германецът призна, че не познава много от играчите, които се опитват да вкарат топката във вратата му.

„Нямам представа. Не гледам много футбол, а само ако има хубав мач или играе някой приятел. Понякога ме питат за името на играч и нямам представа кой е. В Испания ми се случва с имената на съперниците и не знам как се казват. Когато пуснат видео, знам кой е, как се движи на терена и как стреля. Малко е странно“, заяви Тер Стеген.

„Кам Ноу“ е уникален стадион. Има съвсем различен манталитет от тези в Германия. В родината ми пеят много песни и се съсредоточават върху отбора, докато феновете на Барселона ценят отделните детайли. Това ми харесва. Например, когато Де Йонг направи добро отиграване, хората му се наслаждават и празнуват“, добави още той.

„Стадионът на Наполи „Сан Паоло“ не е много модерен, но има нещо специално в него. Всичко зависи от феновете. Харесвам тези мачове, както е срещу Атлетик Билбао, в които хората са винаги зад отбора“, каза германският вратар.

Той разказа и за първите му дни в Барселона: „Опитах се от първия ден да се интегрирам възможно най-бързо и възможно най-добре в испанската и каталунската култура. Винаги са ме карали да се чувствам много добре, както аз, така и семейството ми. Има неща, които много обичам, като храната, времето и морето. Но все още използвам много немски неща, като точността“, заяви Тер Стеген.

Германският национал разказа и за живота по време на карантина: „В момента съм много спокоен, футболът не е приоритет. Трябва да си стоим у дома“, каза още той.