Футболистът на Манчестър Юнайтед Андер Ерера най-вероятно ще бъде изправен пред съда за участие в уговорен мач през 2011 година. 28-годишният ас на „червените дяволи“, както и други футболни звезди, бяха част от разследваните футболисти, взели участие в двубоя от испанското първенство между Реал Сарагоса и Леванте през 2011 година, за който се твърди, че е бил уговорен.

Властите в Испания събираха информация около въпросния двубой и водиха свое разследване повече от три години. Мачът завърши с победа на Сарагоса с 2:1, а това запази елитния им статут за следващия сезон, за сметка на Депортиво Ла Коруня, който изпадна в Сегунда дивисион.

По това време Ерера бе част от тима на Сарагоса, а разследващите органи в Испания обявиха, че най-вероятно той също е бил въвлечен в схемата за изплащане на определени суми към футболистите на Леванте, които е трябвало да играят симулативно в този мач.

Испанският национал категорично отрича всякакви нерегламентирани действия, но по всичко личи, че съвсем скоро ще бъде призован в съда, за да даде подробни обяснения. Ерера бе въвлечен в сагата, след като стана ясно, че веднага след мача е получил сериозни финансови бонуси от своя клуб, които обаче, самият твой твърди, че веднага е върнал.

Андер Ерера е един от 33-мата играчи, които са обект на мащабното разследване, от което е част и капитанът на Атлетико Мадрид Габи.

Очаква се делото по случая да започне през лятото.