Дългоочаваният траснфер на Килиан Мбапе в Реал Мадрид вече е факт. В понеделник вечер испанският гранд и футболистът обявиха, че сделката е налице, а договорът между двете страни е за срок от пет години.

Трансферът между французина и „кралския клуб” е един от най-скъпите в историята. В Испания вече разкриха колосалните суми, които ще прибира Мбапе по време на престоя си на „Сантяго Бернабеу”.

Според авторитетното издание AS, чистата годишна заплата на Мбапе в Реал ще бъде в размер на 15 млн. евро, което го прави най-съпоплатеният играч на испанския клуб.

До този момент най-много получаваше Дейвид Алаба – 12,5 млн. евро, следван от Винисиус Жуниор (12 млн. евро), Лука Модрич (11,5 млн. евро и Джуд Белингам (11 млн. евро).

В същото време Мбапе получава личен бонус в размер от 100 млн. евро, който ще бъде изплатен на вноски по време на контракта му с Реал.

Най-голям проблем при преговорите между играча и клуба бяха имиджовите права на футболиста, който в крайна сметка постигна своето и екипът му успя да ги договори в негова полза.

Сумата, която Мбапе ще прибира на година за реклама на някои от най-известните марки е двойно по-голяма от заплатата му. В касата на французина ще влизат поне по 30 млн. евро годишно от реклама.