Младият нападател на Барселона Витор Роке даде интервю пред “Мундо Депортиво”. 18-годишният бразилец, който дойде от Атлетико ПР, вече се разписа на два пъти за каталунците в 7 мача, а в мача с Алавес получи и първия си червен картон, откакто е в “блаугранас”, след като бе декориран на два пъти в жълто.

“Това е много различна страна, футболът е различен. Опитвам се да науча колкото се може повече от играчите на терена и в съблекалнята. Това ще улесни процеса за мен. Рафиня ми помогна най-много в адаптацията, защото и той е бразилец. Араухо, Жоао Феликс и Кансело, също ми помагат много”, започва футболистът с прякор “Ел Тигриньо” (б.ред. - “Тигърчето”).

“Барселона е най-големият клуб в света. Величието се състои от фланелката, историята, тук има играчи, с които съм играл във видеоигрите, а сега те са мои съотборници и се чувствам много горд. Мечта е да бъда тук и съм щастлив от всичко, което се случва. Надявам се до края на сезона да завърша адаптацията си, да работя и да се усъвършенствам, да помагам на съотборниците си. Искаме да се опитаме да спечелим Ла Лига и Шампионската лига. Определено не сме загубили шанс за титлата в първенството, трябва да започнем да побеждаваме, да побеждаваме и да побеждаваме. Остават още много мачове. Ако сме концентрирани и продължаваме да работим, можем да го спечелим”, добави още той.

“Как се разбирам с Левандовски ли? Той е прекрасен играч. Той е влязъл в историята на футбола и аз се опитвам да се уча от него. Той винаги има това огромно желание да работи. Когато тренировката свърши, отивам при него и се опитвам да следвам стъпките му. Левандовски винаги ми казва, че съм още много млад. Той ме съветва да бъда спокоен, че пред мен има светло бъдеще”, казва още Витор Роке.