Крилото на Реал Мадрид - Винисиус Жуниор говори пред FourFourTwo и което призна, че е можел да се озове в Барселона, споделяйки защо все пак е избрал "кралския клуб".

"Всичко стана веднага след завръщането ми от Копа Америка за юноши до 17 години. В пресата вече вървяха слухове, но аз не им обръщах внимание. В един момент и Реал, и Барселона отправиха оферти. Имах само три дни, за да взема решение. Винаги съм искал да играя за най-великия клуб в света, затова избрах Реал. Родителите ми посетиха и двата клуба, в Мадрид им хареса повече. Аз също чувствах, че прокетът на Реал ще ми пасне повече. В отбора се дава много игрово време на младите футболисти, какъвто съм и аз. Освен това, тогава Реал доминираше в Шампионската лига", сподели Винисиус.

"Беше ми трудно, защото защото клубът плати за мен 56 милиона евро и трябваше да накарам всички да забравят за тази цена. За щастие, изиграх доста мачове през първия сезон. Вече имам над 50 мача за Реал, а млацина на моята възраст могат да се похвалят с нещо подобно", каза още фланговият играч на "лос бланкос".