Селта и Виляреал завършиха наравно 1:1 в откриващия мач на 17-ия кръг в Ла Лига. Жерар Морено даде аванс на "жълтата подводница" в 15-ата минута. Домакините стигнаха до точката с изравнителен гол на Йорген Странд Ларсен в 68-ата минута. 

Виляреал пристигна във Виго със самочувствието на отбор, победил Реал Мадрид само преди седмица. В 10-ата минута от мача Пау Торес прати топката в мрежата на галисийците, но бе отсъдена засада. Селта отговори с удар на Габриел Вейга, който бе спасен от Пепе Рейна. В 15-ата минута Жерар Морено овладя хубаво подаване на границата на наказателното поле и с прецизен удар изведе Виляреал напред - 0:1. 

Футболистите на Селта обаче не показаха никакво притеснение от това и подложиха на натиск съперника си. Домакините отправиха цели 8 точни удара, но ветеранът на вратата на "жълтата подводница" - 40-годишният Пепе Рейна показа страхотна класа. В средата на първата част Яго Аспас получи топката на изгодна позиция, но изпълнението му бе лошо и Рейна спаси. Малко след това и гредата помогна на гостите. Домакините изравниха в 69-ата минута, когато Йорген Странд Ларсен шутира по земя и след рикошет в десния страничен стълб, топката се оплете в мрежата за 1:1. Минута преди края Рейна спаси точката на Виляреал с ключова намеса при удар с глава на Ренато Тапия.