Барселона не успя да вземе победата срещу състава на Хетафе, завършвайки при резултат 0:0  в мач от 29-ия кръг на испанската Ла Лига. Гостите нацелиха греда в средата на първата част, но като цяло не създадоха кой знае колко чисти ситуации, а равенството беше логично с оглед добрата игра на Хетафе. 

27 снимки

Срещата започна с доста единоборства, като още в първите минути Гави изпусна нервите си и получи жълт картон.

В 5-ата минута дойде и първото опасно положение в мача и то беше за домакините. Борха Майорал центрира добре отдясно и Мунир Ел Хадади стреля опасно с глава, но топката мина встрани от вратата на Тер Щеген.

В 18-а минута каталунците бяха посрещнати с лоши новини, след като Сержи Роберто разтегна мускул, заради което беше заменен от Ерик Гарсия. 

В 25-а минута Енес Унал стреля опасна с глава след ъглов удар, а само секунди по-късно Алехандро Балде се оказа на отлична голова позиция на полупразна врата, но нацели само гредата. 

В края на първата част каталунците се активизираха, като първо опасен удар на Араухо бе блокиран, а след това Левандовски стреля с глава, но Сория се намеси добре. Така двата отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

Втората част започна отново с преимущество на каталунците, които обаче се затрудняваха да създават ситуации пред Сория. В 57-ата минута Жорди Алба центрира чудесно към Левандовски, но полякът не успя да насочи с глава топката във вратата.

Логично Чави предприе смени, като пусна в игра Ансу Фати и Феран Торес, но и те не дадоха особен резултат. Каталунците опитаха далечни удари, като в 75-ата минута Рафиня тества отдалеч стража на домакините Давид Сория, но той отново бе на висота.

Последваха и далечни шутове на Гави и Балде, но те също бяха далеч от целта.

Три минути преди края на мача Борха Майорал за малко да спечели точките за домакините, но пропусна от отлична позиция на около 11 метра от вратата. 

Ето и съставите на двата тима:

ХЕТАФЕ: Сория; Суарес, Джене, Дуарте, Омар Алдерете, Иглесиас; Максимович, Мила, Ел Хадади; Майорал, Юнал

Треньор: Кике Санчес Флорес

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген; Серхи Роберто, Кунде, Араухо, Жорди Алба; Бускетс, Гави, Кесие; Рафиня, Левандовски, Балде

Треньор: Шави Ернандес