Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер за пореден път доказа, че няма намерение да плаща необосновано високи суми за футболисти. Това лято тимовете от Висшата лига, а и не само, харчат като обезумели и плащат буквално умопомрачителни суми за нови попълнения. Но не и французинът. 

Виждайки какви суми са готови да хвърлят на вятъра в Англия, от Валенсия решиха да се пробват да продадат своя играч Шкодран Мустафи на "артилеристите" срещу 65 млн. евро. Венгер отдавна го иска, но в момента, в който чу какви пари искат "прилепите" за него, веднага оттегли интереса си. 

Той е критикуван от феновете, че не пазарува скъпи футболисти, но отговорът му е, че е готов да даде само реалната цена на всеки искан от него играч. Точно и това сложи точка на сагата около Мустафи. 

Все пак мъждука някаква надежда, че сделка все пак може да има. Главният отговорник по преговорите за трабнсфери Дик Лоу е пътувал за Испания според "Дейли Мирър", за да договори по-ниска сума за германския национал. Ако от Валенсия склонят на такава, трансфер може да има в близките дни.