Този месец, в допълнение с катаклизма, който предизвика коронавируса, е от голямо значение и за Марк-Андре тер Щеген. Германският вратар имаше сериозни съмнения дали да продължи договора си с Барселона, защото имаше примамливи оферти от Челси, Байерн Мюнхен и Ювентус.

Агентът на стража Герд вим Брух се се срещнал вече със спортния директор на каталунците Ерик Абидал, за да обсъдят сделката по новия контракт на германския национал. Преди седмици се появи информация, че Тер Щеген иска да напусне клуба, но „блаугранас“ отрекоха категорично това. Вратарят има договор с Барселона до 2022 година и наскоро е започнал строеж на къща в Каталуния. Детайл, който подсказва, че стражът няма намерение да напуска клуба.

Според Мундо Депортиво агентът и Барселона искат да приключат сделката по-рано, затова са форсирали преговорите. Единственото неясно в случая е дали договорът на Тер Щеген ще бъде до лятото на 2024 или 2025 година, както и подобряване на финансовите условия по контракта.

Увеличението ще бъде значително и немският национал ще се изкачи до най-добре платените футболисти в Барселона и Испания. Тер Щеген е считан за един от най-добрите вратари в света, а откупната му клауза в момента поставена от каталунците е 180 милиона евро.