Футболистът на Реал Мадрид Рафаел Варан е информирал съотборниците си за своето намерение да напусне „белия балет“ след края на настоящия сезон, твърди „Marca“.

25-годишният футболист изглежда решен да предприеме ново предизвикателство в своята кариера.

Варан е говорил пред съотборниците си в испанския отбор за умора от многото години в Реал Мадрид. Той иска да получи допълнителна мотивация, а новината не е изненадала играчите в съблекалнята на тима.

Това, което отначало изглеждаше като сложен вариант, постепенно се превръща в реалност.

Варан смята, че понякога е критикуван по нечестен начин заради играта си за Реал Мадрид.

Французинът е изразил съмненията си относно своето бъдеще на „Сантиаго Бернабеу“.

На някои от най-близките си приятели той е споделил за намерението си да напусне Реал Мадрид след края на сезона и да премине в друг отбор. Той е на мнение, че трябва да се сбогува с испанския клуб и да помисли за нови предизвикателства.

Зинедин Зидан иска да може да продължи да разчита на Варан, но трудно може да убеди защитника да остане на „Сантиаго Бернабеу“ при положение, че сънародникът му вече е взел решение относно своето бъдеще.

Зидан иска да задържи Варан, но ако 25-годишният футболист е взел решение да сложи край на кариерата си в Реал Мадрид, той няма да може да направи нищо.

Рафаел Варан премина в Реал Мадрид през сезон 2011/12. Първоначално той имаше сериозна конкуренция в лицето на Пепе, но през последните години се превърна в неизменен партньор на Серхио Рамос.

Освобождаващата клауза, която е записана в неговия договор възлиза на 500 милиона евро и със сигурност неговото напускане на „Сантиаго Бернабеу“ няма да стане лесно. Реал Мадрид при всички положения ще трябва да даде своето съгласие за продажбата на френския национал.