Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че очаква мачът срещу Валенсия на „Местая“ от осмия кръг на Ла Лига да бъде на ниво Шампионска лига.

„Валенсия не случайно играе в Шампионска лига. Предстои ни мач на ниво Шампионска лига, а освен това двубоят е един от класическите за Ла Лига“, коментира Валверде.

Треньорът на Барселона отхвърли твърденията, че отборът се концентрира върху представянето си в Шампионска лига. „Ние сме един и същ отбор“, категоричен е наставникът на каталунците.

„Победата на „Уембли“ по никакъв начин не промени нашите планове за двубоя срещу Валенсия. Предстои ни един от най-важните мачове през сезона.“

„През миналата година и двата ни двубоя срещу Валенсия бяха много трудни.“

„Тази схема на игра, с която печелим, тя ми харесва най-много. Не знам в каква формация ще играем срещу Валенсия. Ще видим коя е най-добрата, според мен. Ще се опитаме да продължим да играем с добро лице“, добави треньорът на каталунците.

„Меси винаги се е стремял да демонстрира най-доброто, на което е способен. Футболът не е математика. Има много обстоятелства, които се съчетават. Ние винаги играем по един и същи начин. Няма значение дали играем в Ла Лига или в Шампионска лига. Не правим разлика. Раздаваме се във всички мачове и се стремим да побеждаваме“, продължи наставникът на Барселона.

„Не мисля, че е възможно да се съсредоточим върху Шампионска лига и да не се стремим да спечелим първенството. Трябва да положим усилия. За да спечелим Шампионска лига, първо трябва да спечелим титлата в Ла Лига. Това са нашите цели“, каза още Ернесто Валверде.