Бившият треньор на Барселона – Ернесто Валверде, бе гост в предаване по испанския канал ETB, където говори за престоя си в каталунския клуб и връзката с футболистите. Валверде също така говори и за Лионел Меси и напускането му на „лос кулес”.

Някогашният наставник на Атлетик Билбао, Валенсия и Барса е без работа, след като напусна „блаугранас”, „Когато от Барса ми се обадиха, нямаше как да откажа. Видях страхотна възможност и опит, който не бих натрупал никъде другаде”, коментира Валверде престоя си на „Камп Ноу”.

Gulliver/Getty Images
30 снимки

57-годишният Валверде говори и за отношенията му с Лионел Меси в този етап. Испанецът вече призна в друго интервю, че да тренираш Меси е лесно, и че това не може да се сравни с нищо друго, но все пак загатна и за други неща.

„Проблеми с Меси? Тези неща не могат да се казват, тъй като са част от мистерията. Това е хубавото на футбола. По-добре хората да не знаят какви сме и да мислят, че знаят всичко. По-добре е да не знаят истината”, коментира енигматично Валверде.

Запитан каква е възможността да го видим скоро отново край тъчлинията, Валверде беше ясен: „Разбира се. Искам да пробвам нещо различно, което да ме стимулира и мотивира. Имах нужда от почивка и да попътувам, но с пандемията… не съм сигурен какво следва за мен”, каза още Валверде.