Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че в мача срещу Райо Валекано също дават три точки, както в Ел Класико и отборът трябва да изиграе много силен мач, за да стигне до крайния успех.

„Трябва да положим в основата двата добри мача срещу Севиля и Реал Мадрид, които спечелихме. Предстоящият мач срещу Райо Валекано е със същата цена на три точки, както предишните. Трите точки са еднакви навсякъде - било за успех над Севиля или Реал, било за такъв над Райо“, коментира Валверде.

Той увери, че отборът е научил урока си от поражението от Леганес.

„Срещу Севиля и Реал Мадрид играхме за лидерската позиция. И в двубоя срещу Интер направихме крачка напред в нашето представяне. Всички се чувствахме значително по-добре. Не може да си позволим за един мач повече или по-малко. Всички мачове са изключително важни. Победа над Райо ще има абсолютно същото значение, като успеха в Ел Класико“, продължи той.

„Ще се изправим срещу един много добър съперник, който играе добър футбол, има добри играчи и се нуждае от точки.“

„Мачът срещу Леганес бе урок за ние и ние много ясно трябва да сме си взели нужните пуки. Ние трябва да се раздаваме на 100%, ако искаме да спечелим един мач.“

„Меси се присъеди към заниманията, за да поддържа форма. Но ще почакаме, все пак са изминали едва две седмици. Притеснявам се заради травмата му. Искаме той да се възстанови напълно и хубавото е, че засега всичко върви добре за него”, обясни Валверде.

Той обърна специално внимание и на Артуро Видал, който вече на няколко пъти се оплака, че е твърда резерва: “В последно време Артуро показа, че навлиза в отлична форма. В гените му е постоянно да се бори.”

 „Да, момчетата от школата заслужават повече участия, но за тях не е лесно да се борят за място в тима в конкуренцията на такива футболисти. А нашата цел са победите и затова битката за местата в състава е много голяма”, обясни Валверде. 

Той потвърди, че клубът следи пазара за нов нападател и то не само заради възрастта на Луис Суарес, а по принцип.

„Барселона, както всеки друг отбор, винаги следи много внимателно трансферния пазар. Това е нещо задължително. Суарес се намира в много добра форма“, продължи наставникът на каталунците.

Привличането на защитник също е приоритет. Валверде очаква от Усман Дембеле да продължи развитието си и не коментира евентуална раздяла с него.

„За Пако е хубаво, че напусна, защото в момента показва едно много високо ниво на представяне. Той трябва да продължи да се състезава и ще видим какво ще се случи вбъдеще.“

„Много сме доволни от представянето на Коутиньо. Той има много игрови минути от началото на сезона. Играе много силно и е един от основните ни играчи. Щастливи сме от силната му игра.“

„Аленя се интегрира в първия състав. Притеснявахме се за неговото състояние след операцията и не искахме да се получи рецидив. За това му дадохме възможност да играе и за втория отбор, за да не се натоварва прекомерно. Той е част от първия състав на Барселона. Такъв е статусът му“, каза още Ернесто Валверде. 

Валверде намекна кога може да очакваме Меси обратно в игра