Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че всяка загуба на каталунците предизвиква земетресение. Той призна, че отборът се намира в много труден и неочакван момент след поражението с 1:2 от Леганес. „Блаугранас“ посреща Атлетик Билбао в мач от седмия кръг на Примера дивисион.

„Очакваме интензивен и сложен мач. За нас ще бъде много важно преодоляването на първата линия. Наясно сме, че ще бъдем подложени на много голям натиск от самото начало на срещата. Познавайки Берисо, Атлетик Билбао ще се опита да ни затрудни максимално и ще излезе с мисъл за победа. Очаквам много отворен мач“, коментира Валверде.

„Умтити има контузия в коляното и със сигурност пропуска мача. Ще видим колко дълго време ще се възстановява“, добави треньорът на Барселона.

“Мислим за това защо не атакувахме толкова добре при 1:0. Има необясними неща. Трябва да си разясним защо допуснахме два гола за две минути. За да се защитаваш добре, трябва и да атакуваш добре. Обратното също важи. За всеки тим, получил две попадения за минута, това е инцидент. Но е очевидно, че трябва да се подобрим. Същото казвам и след победа. Вече обаче знаем, че тук загубите причиняват земетресения”, продължи наставникът на Барселона.

“При загуба има поле за всичко. Не се притеснявам да посоча този или онзи като виновник. Искам да изградя най-добрия отбор, за да побеждаваме. Липса на отношение? Моят състав има невероятно такова. Всички грешим. Както аз, така и играчите. Ще преценим дали да направим някаква промяна за утре. Не вярвам, че има нужда от такава.”

„Намираме се много труден и неочакван момент. Нормално е да има натиск. Всички искат да печелим и да трупаме точки. Като губим, има малки земетресения. Всеки има право да мисли, каквото иска. Нашата цел винаги е да печелим. Може да допускаме грешки, но намеренията на отбора са възможно най-добрите.“

„Разбира се, че чувствам подкрепата на клуба“, допълни той.

„Едуардо Берисо е човек, който никога не се заблуждава и знае какво търси и как да го постигне. Той е огромна личност с велик дух.“

„Пике е много фокусиран. Ленгле се намира в много добра форма. Мисля, че той е готов за големите битки, които ни предстоят. Нямам никакви съмнения, че може да замени Самюел Умтити. Томас Вермален също може да играе като титуляр и го доказа. Ако се наложи, Пике може да получи почивка, защото имаме нужните алтернативи в дефанзивен план“, каза още Ернесто Валверде.