Макар да се издъни в Шампионската лига на 1/4-финала в Шампионската лига в почти спечелен сблъсък с Рома, Барселона прави страхотен сезон и по всичко личи, че ще триумфира с дубъл. И в основата на това безспорно е наставникът Ернесто Валверде. 

Но според вестник "Ас", специалистът изненадващо обмисля да и тръгне след края на настоящия сезон. Причините за това са свързани с информациите в навечерието на финала за Купата на Краля, че ще бъде уволнен, ако не спечели трофея. 

В крайна сметка каталунците съсипаха съперника с 5:0 и спечелиха рекорден трофей в тази надпревара. Но горчилката у Валверде е останала и той смятал да преразгледа отношенията си с клуба, които приключват на 30 юни 2019 г. по договор. 

Под негово ръководство Барса прави сезон без загуба в Примера дивисион и трябва да спечели една точка в следващите си пет мача, за да вземе титлата. С него начело "блаугранас" подобриха брадясалия рекорд на Реал Сосиедад за най-много поредни мачове без поражение в елита на Испания. 

Но това не попречи да изтече информация от борда на директорите, че провал на финала за Купата на Краля ще му коства поста. И в крайна сметка на шефовете може да им се наложи да търсят негов заместник, ако отношенията не се подобрят в близките седмици до края на сезона.