Наставникът на Барселона - Ернесто Валверде, говори пред медиите часове преди двубоя с Леванте от 35-ия кръг на Ла Лига. При успех каталунците ще си осигурят 26-ия титла в шампионата.

Срещата на "Камп Ноу" е от 21:45 часа, а в 17:15 часа е тази на Атлетико срещу Валядолид. При провал на столичани Барса ще стане шампион без игра. 

"Имаме възможност да станем шампион, искаме да се възползваме от това. Ако Атлетико се провалят, няма да правя промени по състава. Най-вече от уважение към играчите. Атлетико е голям конкурент, държи ни под напрежение до края", заяви Валверде.

"Шампионът е все толкова оспорван. Надяваме се срещу Леванте да бъде един празник", добави той.

"Ливърпул? Вече имам наум за този мач. Искаме да се израдваме на победа срещу Леванте, но е ясно, че сме насочили поглед към Ливърпул. Имаме няколко дни до този мач. Ще има промени за него в нашия състав. Те имат един ден повече почивка".

"Осем титли за Барса в 11 години? Ние оценяваме много титлата в Ла Лига и опитваме да я печелим. Турнири като Купата на краля и Шампионската лига зависят много от моментната форма. Но сезонът в шампионатите е дълъг и играеш на много трудни за побеждаване места. Коства много на Барса да печели тези трофеи", добави той.