Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде е изключително щастлив от завръщането на Самюел Умтити в групата на отбора за домакинството срещу Реал Бетис.

Умтити отсъства от игра повече от два месеца, а очакванията са той да бъде оставен на резервната скамейка в двубоя срещу Бетис.

„Умтити може да бъде титуляр, но също така трябва да вземем предвид, че той не е играл от два месеца. Намираме се в момент, в който трябва да подходим с търпение към него и да изчакаме“, коментира Валверде.

„Завръщането на Умтити без никакво съмнение е страхотна новина, като се има предвид високото ниво, което демонстрира Клеман Ленгле. За мен това изобщо не са проблеми. Със сигурност е по-добре да имам повече възможности. Ще видим в неделя кой ще играе от двамата“, добави треньорът на Барселона.

„Ленгле демонстрира едно много високо техническо ниво. Той освен това е много силен във въздушните двубои. Ние сме много доволни, че може да разчитаме на него“, допълни наставникът на каталунците.

„Ще видим как ще подейства мача срещу Интер на Малком. Зависи от неговото представяне. Той е футболист, който се старае много, но има още какво да подобрява в играта си.“

„Виждаме, че Жорди Алба с всеки изминал ден подобрява своята игра. Всеки един треньор би искал да има футболист като Алба в своя състав. Това, че той получи повиквателна за националния отбор е премия за него, за работата, която върши.“

„Ние следим много внимателно състоянието на Тер Стеген. Това са въпроси, които трябва да насочите към националния селекционер на Германия. Фактът е, че Тер Стеген е готов на 100% и ще пази в мача срещу Бетис“, каза още Ернесто Валверде.