Треньорът на Барселона Ернесто Валверде бе доволен от  успеха над Виляреал (2:0) на "Камп Ноу" в срещата от 14-ия кръг на Ла Лига.

"Доминирахме напълно през първата част. Все нещо не ни достигаше, за да разбием тяхната последна линия, но тогава падна и първия гол на Пике. През втората част не успявахме постоянно да играем с топката, заради което страдахме. Дембеле беше един от най-активните играчи. Тичаше, раздаваше се - скорост, шут, влияние...Надяваме се да продължи да се представя така в следващите мачове. Доволни сме от него", заяви Валверде след двубоя.

"Беше един мач с много съприкосновения. Меси беше ударен, но утре ще е по-добре. Когато не притежаваме топката, страдаме. Атлетико създава изкуство без топката, но ние не можем".

"Когато искаше да си върнеш топката по-бързо, трябва да пресираш високо и да накараш другия да сгреши. Коства ни много, когато съперникът е с топката, трябва да се организираме по-добре. В един мач от 90 минути има време за всичко", добави той.

"Голът на Аленя? Не усещам специално чувство. Все едно е вкарал всеки един друг играч на терена. Това е първи гол за него. Продължава да прави стъпки към първия отбор и да израства. Неговата енергия повлия добре на отбора, след като влезе в игра", заключи Валверде.

Валверде с челно място в летописа на испанския футбол през 21 век

Играчите на Барса с послание към контузения Рафиня

Барселона не изпуска парата, юноша впечатли с включването си (видео)