Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде потвърди възможността клубът да се подсили с нов полузащитник през януарския трансферен прозорец и да бъде взет заместник на контузилия се Рафиня Алкантара.

Бразилският футболист е аут до края на сезона, след като стана ясно, че има разкъсани връзки на лявото коляно. Той се контузи по време на дербито срещу Атлетико Мадрид (1:1) на „Уанда Метрополитано“. Това е втората тежка травма за Рифиня, който през 2015-а беше извън игра почти 7 месеца заради подобна контузия, но на дясното коляно. През 2017-а пък не игра няколко седмици заради травма в менискуса.
Валверде обяви, че Барселона ще разгледа всички възможни опции през януарския трансферен прозорец.

„Дали ще вземем заместник на Рафиня или не е въпрос на анализ. Зимният трансферен прозорец е близо, но имаме достатъчно време, за да направим нужния анализ на ситуацията. Трябва да вземем предвид всички обстоятелства. Отсъствието на Рафиня е голямо за отбора, а контузията е много лоша новина за него“, сподели Валверде.

„Карлес Аленя е част от първия отбор. Играчи като Рики Пуч, Коядо, Мончу и Ориол Бускетс също ще получат своя шанс. Ние разчитаме на тях, както и на Денис Суарес“, добави треньорът на Барселона.