Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че победа срещу Севиля ще бъде огромна крачка към титлата за каталунците.

„Това е ключов мач за нас, в който играем за много повече от три точки, защото при успех, ще направим огромна крачка към титлата“, коментира Валверде.

„Не очаква в отбора на Севиля да има много ротации. През последните седмици се вижда, че Винченцо Монтела не прави много промени в своя състав. Ще има някакви промени, защото Сарабия не може да играе, но няма да са много. За тях това е важен мач, защото те загубиха у дома от Валенсия и по този начин загубиха битката за четвъртото място, но Жирона и Бетис са близо до тях – само на три точки“, добави наставникът на каталунците.

„Мачовете от Шампионската лига през следващата седмица също са важни за Севиля и Барселона. Вниманието ни обаче трябва да бъде концентрирано върху предстоящия мач, а да не гледаме какво ни предстои през следващата седмица“, продължи той.

„Много малко отбори успяха да спечелят при гостуванията на Севиля. След този мач ще ни остават пет домакински двубоя и три гостувания“, каза още Ернесто Валверде.

Допинг ченгета изненадаха Барселона