Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви след равенството 1:1 срещу Атлетик Билбао, че е оставил Меси резерва, защото мисли най-доброто за отбора.

„Това, което най-много ни безпокои са цифрите, защото от една седмица, в която трябваше да вземем 9 точки, ние добавихме само 2. Това е трудна седмица, защото не успяхме да постигнем целта си. Всеки мач има своите обстоятелства. Знаехме, че ще бъдем подложени на сериозен натиск от самото начало на мача. Има неща, които трябва да подобряваме. Трябва да подобрим значително своя баланс в играта“, сподели Валверде.

„Аз поемам изцяло отговорността, че Меси остана на резервната скамейка. Имаме четири мача за десет дни. Гледам към това, което може да се случи. Лео и Бускетс трябваше да починат, тъй като знаем, че в сряда ни предстои още един много труен мач. Знам, че решението ми е рисковано, ако бяхме победили, нямаше да ме питате“, добави треньорът на Барселона.

„Мачът в сряда е много сложен, както всеки двубой. Ако спечелим, ще бъде много добре. Ако загубим, ще бъде много зле. Знаем колко е важно да победим Тотнъм. Ако победим, ще направим много важна стъпка към продължаването в следващата фаза на Шампионската лига. Не мисля, че тези три мача, които изиграхме през последната седмица ще имат някакво отражение върху следващия ни двубой“, продължи наставникът на каталунците.

„Когато губиш, винаги има каша, има много неприятности. В съвременния футбол може да си тръгнеш след всяка една загуба. Една лоша седмица и сме на дъното. Ние сме длъжни да се изправим. Имаме опасения от играта ни в защита. Ние трябва да се сблъскаме с обстоятелствата. Моят отбор има голямо чувство за отговорност.“

„Почетино и Берисо са двама много добри вратари. Берисо има много силен стил на игра. Той никога не иска да се подчини. Винаги се стреми отборите му да водят играта. Той придава непримирим дух на отборите си.“

„Пике е много отдаден. Видях неговата игра много добре днес. Той е много важен играч за нас.“

„Ротациите са нещо необходимо. Имаме дълъг състав и всеки трябва да бъде в състояние да помогне на отбора. Аз мисля най-доброто за моя клуб. Това го правя винаги. Феновете могат да мислят това, което искат. Аз мисля най-доброто за моя отбор и трябваше да дам почивка на Меси“, каза още Ернесто Валверде.