Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде призна, че не същестува играч, който може да замени легендарния халф Андрес Иниеста в първия състав на каталунците. 34-годишният футболист ще изиграе последния си мач с фланелката на "блаугранас" в неделя срещу Реал Сосиедад на "Камп Ноу".

Иниеста получи специално сбогуване от Барселона

"Надявам се, че ще изпратим Андрес подобаващо, с победа. Не мисля, че някога ще привлечем някого, който да притежава същата класа като Андрес. Трябва да бъдем реалисти и да останем верни на стила си", каза Валверде. 

Гуардиола се сбогува с Иниеста

"Разполагаме с играчи, които притежават подобни качества на неговите като Денис Суарес, Карлес Аленя, Филипе Коутиньо, който може би е по-атакуващ футболист. Трябва обаче да намерим подходящото решение, за да продължим да играем по същия начин. Наясно сме, че трябва да търсим други опции за негов заместник. За мен беше чест да бъда негов треньор през изминалия сезон. Наслаждавах се на играта му", допълни наставникът на каталунците.

Валверде се противопостави на евентуална раздяла със Серхио Бускетс. Наскоро стана ясно, че Бускетс не е доволен от заплатата, която получава и иска увеличение.

Президентът на Барселона: Не се сбогуваме с Иниеста

Полузащитникът дори си е позволи да заплаши президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу, че ще потърси други варианти, при положение че жаланието му не бъде удовлетворено. 

"Всеки знае колко важен за тима е Серхио Бускетс. Надявам се да остане", сподели Валверде.