Наставникът на Барселона Ернесто Валверде взе отношение по горещата тема с отказа на Реал Мадрид да направи шпалир на каталунците преди Ел Класико. Големият мач на Испания е на 6 май от 21.45 часа, а преди него специалистът заяви, че не възприема като липса на уважение факта, че „белите“ не са приели идеята да окажат тази чест на шампиона на Ла Лига.

„Вече много говорихме за това. Това е нещо, което със сигурност, ако не се коментира толкова, няма да има такова значение. Всичко ми изглежда нормално, не го приемам като липса на уважение и не му придавам такова значение“, каза Валверде.

Боядисват "Камп Ноу" в жълто за гостуването на Реал?

Един от стожерите в състава на Барса, Андрес Иниеста, напуска клуба на сърцето си след 22 години и ще изиграе последното си Ел Класико. Запитан по този въпрос, Валверде обясни: „Иниеста ми обяви решението си преди около месец, месец и половина. Очевидно, не можех да кажа нищо. Споделихме взаимно впечатления. Мисля, че този негов ход е доста добре обмислен. Не сме водили разговор, в който съм се опитвам да го убедя в нещо. Това са въпроси, по които всеки знае отговорът“.

Десет причини Реал да ошамари наперения Барса в Ел Класико 

Що се отнася до спрягания с Барса нападател на Атлетико Мадрид Антоан Гризман, Валверде каза: „Той е футболист на друг клуб и не е коректно да говорим за него. Не знам дали Суарес знае нещо, но аз не съм наясно с нищо“.

„Не мога да коментирам дали ще има ротации в състава ни. Ще кажа само, че очаквам утре да видим два възможно най-силни отбора на Реал и Барса“, сподели очакванията си Валверде.