Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че моделът на каталунския клуб винаги е бил един и същ. Това сподели наставникът във връзка с трансферната политика на тима и коментира предстоящия реванш със Селта Виго за Купата на Краля. В първия осминафинал победител не бе излъчен. Срещата завърши при 1:1. Ответният двубой е на 11 януари от 22.30 часа.

„Нашето желание е да доминираме мача със Селта. Наясно сме, че те също ще искат да владеят топката и ще направят всичко, за да не бъде в нашите крака. Вече ни показаха желанието, което имат. Селта далеч не е отбор, който играе само на контраатака, но следва да сме бдителни към тях. Ще има борба за надмощие в този двубой“, добави Валверде.

Барселона  отборът похарчил най-много пари в рамките на един сезон

„Моделът на Барса винаги е бил един и същ. Барса винаги се опитвал да взима най-добрите на трансферния пазар, или поне повечето от тях. Същевременно Барса винаги е искал да поддържа своя стил. И сега е така“.

Запитан за една от най-големите новини около на клуба, а именно трансфера на Филипе Коутиньо, Валверде обясни: „Очакваме да ни помогне много. Може да играе на много позиции. Дано се адаптира бързо към стила ни на игра. Очаквам много да ни радва с изявите си“.

Ракитич: Цената на Коутиньо е прекалено висока

„Би ми харесало да спечеля Купата като треньор. Всеки, който казва, че му е все едно за този трофей, лъже. Ние го смятаме за важен“, коментира още Валверде.

„Мисля, че имам най-добрия състав. Ние сме един от най-големите отбори и се състезаваме в три невероятни надпревари“, сподели още специалистът, който отказа всякакъв коментар за Арда Туран, за когото се твърди, че ще напусне тима.