Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде  не спести  похвалите си за звездата на тима Лионел Меси. Аржентинецът за пореден път почти сам изкова победата на каталунците над Ейбар с 6:1 в мача от петия кръг на Ла Лига. Меси се разписа на 4 пъти за победата, а другите две попадения бяха дело на Паулиньо и Денис Суарес.

„Не знам какво да кажа за Меси. Той е един от най-интелигентните играч, които съм виждал на футболния терен. Той е необикновен. Днес ще играхме различно без Луис Суарес, но Меси си е същият, където и да го сложиш. От мач, в който изглежда, че нищо кой знае какво няма да се случи, той може да създаде нещо уникално за нас и ужасно за съперника”, каза Валверде.

5 от 5 за Барса, Меси блести при разгром над Ейбар

„Това, че реализира 4 гола вече не са новини. Направи го се, правил го е и преди в много други мачове. Той обича футбола, наслаждава му се и никога не му омръзва да побеждава”, допълни наставникът на „блаугранас”.

„Паулиньо от друга страна внася нещо ново в играта ни. Нещо, което не сме има в състава. Той прави много добри включвания и . В началото беше леко неорентиран, но бързо влиза в ритъм”, коментира Валверде.