Наставникът на Барселона Ернесто Валверде говори пред медиите преди гостуването на Еспаньол в каталунското дерби на "Корнея Ел Прат" в срещата от 15-ия кръг на Ла Лига.

"Блаугранас" са лидер в шампионата с актив от 28 точки, на 1 преди втория Севиля. Еспаньол направи много силен старт на сезона и се намира на 7-то място с 21 точки.

"Това е мач, който се играе с много сърце и с малко разум. Еспаньол е много силен у дома, така че това ще бъде едно огнено предизвикателство. В момента точките в Ла Лига значат много, тъй като разликите са малки", заяви Валверде.

"Еспаньол е различен с Руби начело. Много по-различен от миналия сезон. Преди година те бяха по-дефанзивно настроени и разчитаха на контрадействия. Сега опитват да държат повече инициативата", добави той.

"Все още не знаем дали Артур и Суарес ще играят. Нека изчакаме тренировката, но ние сме оптимисти за тях. Очаквам прекрасна атмосфера и уважение от двете страни. Те имат играчи, които могат да създават опасности, а ние трябва да внимаваме много. Руби е треньор, който обича да гради играта от защитата и да прелива постепенно напред. Борха Иглесиас беше силен трансфер за тях", каза още специалистът.

"Пике прави силен сезон. Надявам се атмосферата да ни направи по-силни. Едва ли ще сложат специален пазач на Меси", завърши треньорът на Барселона.

Валверде е бивш играч и треньор на Еспаньол, като между 1986 и 1988 г. изиграва над 70 мача "папагалчетата". Води тима между 2006 и 2008 г.