Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде продължи своя договор с клуба до лятото на 2020 година, с опция за неговото удължаване с още една година до 30 юни 2021 година.

„Аз съм много щастлив. Изживяването е уникално. Благодарен съм на клуба и оценявам всичко, което правят за мен. Не съм се съмнявал, че ще подпиша нов договор и съм възхитен“, коментира Валверде.

„Пред нас стоят много предизвикателства. Предстоят ни много мачове, в които нямаме право на грешки и трябва да побеждаваме. Имаме много цели, които искаме да постигнем. Радвам се, че клубът мисли, че помагам за приемствеността на проекта. Това ме успокоява по определен начин, но ме прави и по-отговорен“, добави треньорът на каталунците.

„В този клуб постоянно се поставят предизвикателства, започвайки от всеки един мач. Разбира се, че знаем кое е нашето голямо предизвикателство, което искаме да постигнем. Ние трябва да продължим да печелим и да носим радост на хората. Харесва ми, че правим всички по-щастливи и мога да участвам в нещо, което е уникално“, допълни той.

„Чувствам се много удобно да работя тук, с подкрепата на клуба и на борда на директорите, но също така много благодаря на подкрепата на играчите и на всички от отбора. Това е вълнуващо предизвикателство и стимулът е още по-голям“, каза още Ернесто Валверде.