Бившият наставник на Барселона Ернесто Валверде вярва, че Реал Мадрид е фаворитът да спечели титлата в Испания през настоящия сезон. Наставникът триумфира в двата си пълни сезона начело на каталунците с титлата, но бе уволнен в началото на 2020-а година след колебливото представяне на отбора.

Новият наставник на  Барса Кике Сетиен допусна загуба с 0:2 от Валенсия, докато Реал Мадрид продължава да побеждава неспирно, което отвори разлика между двата тима от три точки за „кралския клуб”.

„Лос бланкос” няма спечелена титла от 2017-а година, като доминацията на Барселона е осезаема, след като тимът има осем титли в последните 11 сезона.

„Реал е силен и много фокусиран върху титлата тази година”, каза Валверде на въпрос за това кой е неговият фаворит в Ла Лига през сезона пред Cadena Cope.

„Опитвам се да се дистанцирам от футбола през последния месец. Единственият мач, който гледах бе между Атлетик Билбао и Барселона”.

Валверде бе уволнен от Барселона след загубата с 2:3 от Атлетико Мадрид за Суперкупата на Испания. Клубът бе елиминиран и от Купата на Краля, а на 1/8-финалите в Шампионската лига ще играе срещу Наполи.