Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде изрази надежда, че клубът ще действа бързо на трансферния пазар и той скоро ще може да разполага с желаните от него играчи. Наставникът заяви, че колкото по-бързо той окомплектова състава си за новия сезон, толкова по-бързо футболистите ще започнат да навлизат в нужната форма и сработка.

„Ние трябва да действаме много точно на трансферния пазар. Разполагаме с достатъчно финансови средства. Спортно техническият щаб знае моите желания за нови попълнения. Наясно съм, че сега всички отбори ще се опитват да ни извиват ръцете и да искат по-големи трансферни суми. Ние няма да отстъпим и няма да се поддадем на шантаж“, коментира Валверде.

„Вярвам, че съвсем скоро ще разполагам с всички нови футболисти и ще успеем да концентрираме работата си изцяло върху предстоящите мачове“, добави Ернесто Валверде.

Барселона и Реал Сосиедад си стиснаха ръцете за Мартинес

Очакванията са Барселона да се опита да привлече трима футболисти през следващата седмица преди първия мач за Суперкупата на Испания срещу Реал Мадрид. Първият двубой между двата тима е в неделя на „Камп Ноу“.