Наставникът на Барселона Ернесто Валверде сподели, че има пълно доверие на своите възпитаници и най-вече на Лионел Меси. Той говори преди гостуването на Ейбар от 24-ия кръг на Ла Лига. Срещата е важна за каталунците, които в предходните два двубоя от шампионата записаха две ремита – с Еспаньол и с Хетафе.

„Имам пълно доверие на всичките си играчи и най-вече на Меси“, коментира Валверде.

„Ейбар се намира в сравнително добър период, след по-колебливия старт на сезона. Сега са в чудесна форма. Имат характерен стил. Трудно е да се играе срещу тях“, каза Валверде.

Валверде доволен от Паулиньо, Вермален и Иниеста

„Гледаме важните мачове. Битките с Челси несъмнено са от тях, но сега сме концентрирани върху двубоя ни с Ейбар. След равенствата с Хетафе и Еспаньол е много важно да спечелим“, добави  специалистът.

Запитан за слуховете, които плъзнаха в Испания, че Андрес Иниеста е изкушаван с оферти от Китай, Валверде обясни: „Ако се случи, ще мислим. Нямам какво да кажа по тази тема. Няма да говоря за тези слухове. Андрес е част от нашия тим и искаме да е така и занапред“.

Китайци искат да отмъкнат Иниеста

Барса гостува на Ейбар в събота, 17 февруари, от 17.15 часа. Преди мача „блаугранас“ са лидер в класирането с 59 точки. Ейбар е седми с 35.