Треньорът на Барселона Ернесто Валверде няма обяснение за това защо Лионел Меси не е включен във финалната тройка от претенденти за "Златната топка".

"Както всички и аз съм удивен, че Меси не е сред кандидатите за "Златната топка". Това е много странно, тъй като той беше най-добрият играч в Шампионската лига. Ние обаче не ги решаваме тези въпроси, те зависят от УЕФА", каза Валверде.

В събота италианските медии съобщиха, че носител на "Златната топка" ще стане халфът на Реал Мадрид Лука Модрич, а Кристиано Роналдо ще остане на второ място и няма да уважи церемонията на Франс Футбол в понеделник в Париж. В тройката ще влезе и нападателят на Атлетико Мадрид Антоан Гризман. Този сезон Меси вкара девет гола и асистира за шест в 11 мача от испанското първенство.

Наскоро е бившият селекционер на Испания Висенте дел Боске изрази недоумението си от вероятното отсъствие на Лео Меси във финалната тройка. "Мисля, че "Златната топка" губи своята значимост, щом за нея не се бори най-добрият футболист в света", каза Дел Боске.