Наставникът на Барселона Ернесто Валверде похвали Усман Дембеле за изравнителния му гол срещу Атлетико Мадрид в дербито в събота вечер, завършило при 1:1 в Примера дивисион.

„Дембеле е отличен футбоблист. Той може много неща, включително и да бележи голове. Трябва да имаме специалисти във всяко отношение в отбора. Дембеле има самочувствие и носи сигурност. Да, понякога е в устите на всички, но се надяваме, че той може да донесе много на отбоа. Дали ще има повече игрово време завиди от него и това, което показва в тренировките. Очакваме още от него”, обясни Валверде.

„Това е нормален резултат. Те стояха дълбоко в половината си, а ние доминирахме в притежанието. Атлетико обаче се защитаваше добре и на нас не беше трудно да намерим свободни простраства. Трябваше да сме търпеливи”, коментира Ернесто Валверде.

„Може да се каже, че контролирахме добре играта. Нямахме проблеми, въпреки че те вкараха след ъглов удар. Да, имахме контрол, но техният гол ни доведе само да равенство, защото нямаше повече време. Липсваше ни една последна искра и трябваше да си примирим с хикса”, добави Валверде.

„Идеята ни беше да контролираме играта и да играем близо до тяхното наказателно поле, но те се справиха експертно в защита, а и са много добри при контраатаките. Ние не атакувахме по начина, по който искахме, защото Атлетико се защитаваше отлично. Не знам кои са най-големите ни съперници, но Атлетико определено е наш голям противник в Примера дивисион, за Купата, а и в Шампионската лига”, каза още Ернесто Валверде.