Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви след контролата срещу Тотнъм, че Артур Мело може да даде много на отбора. Той също така подчерта, че Миранда е страхотен футболист с голямо бъдеще пред себе си.

Наставникът на каталунците подчерта, че Денис Суарес и Андре Гомеш могат да пропуснат остатъка от американското турне на отбора.

„Смятам, че Артур може да ни донесе много неща и вече го демонстрира в мача срещу Тотнъм. Доволен съм и от представянето на Ленгле. Малком ще се нуждае от още няколко дни, за да навлезе в ритъм. С Ленгле нямахме никакви съмнения, а с Артур работихме здраво, за да може той да навлезе бързо в ритъм“, коментира Валверде.

„Миранда е много млад. Той трябва да продължи своето развитие и да стане още по-добър, но може да ни помогне. Срещу Тотнъм той се представи много силно и демонстрира чудесна игра. Ще видим какво ще се случи. Миранда е страхотна новина за нашия отбор. Не искам да забравяме и Кукурея, който също може да ни помогне“, добави треньорът на Барселона.

„Андре Гомеш и Денис Суарес е възможно да пропуснат остатъка от турнето на отбора в САЩ. Не знам дали ще успеят до една седмица да се възстановят.“

„Много неща от играта ми допаднаха. Харса ми инициативата, която имахме, лекотата в нашата игра. Дори и в трудните ситуации момчетата играха с огормна лекота.“

Валверде бе попитан дали има място в неговия отбор за Йери Мина. Треньорът на Барселона отговори: „В отбора има място за всички, които искат да успеят с Барселона. Йери е чудесен играч, той е и голмайстор, но преди всичко искаме да го изолзваме в защита. Ние го очакваме да се присъедини към нас. Надявам се, че ще се появи в добра кондиция“, продължи той.

„Мунир е мотивиран да се докаже. Миналата година пред него имаше сложен тест, с който той се справи много добре. Това е положително за него“, каза още Ернесто Валверде.