Ръководството на Валенсия ще се опита да откупи правата на Мунир Ел Хадади от Барселона, но срещу по-малка трансферна сума от тази, която е записана в договора между двата клуба.

В контракта между Валенсия и Барселона е включена клауза, в която позволява на „прилепите“ да откупят нападателя за сумата от 12 милиона евро.

Спортният директор на Валенсия Хосе Рамон Алексанко вече се е заел със задачата да преговаря с ръководството на Барселона и да договори по-ниска цена на Мунир.

21-годишният стрелец се оказа ненужен на стадион "Камп Ноу" миналото лято. Той бе използван от каталунците като част от сделката за Пако Алкасер. Барса се изръси с 32 милиона евро за него и трябваше да чака до 4-и февруари, за да види неговия първи шампионатен гол.
Сега основен проблем пред "прилепите" е цената от 12 милиона евро, която "блаугранас" ще искат за Мунир. Валенсия ще иска намаление от четири милиона евро.

Мунир Ел Хадади има желание да остане на „Местая“.

21-годишният нападател има през този сезон 27 мача с екипа на Валенсия в Ла Лига и е вкарал 6 гола, като два от тях бяха във вратата на Барселона.
Отношенията между двата клуба са добри, след като през лятото си размениха по двама играчи - Монтоя и Мунир заиграха във Валенсия, а Пако Алкасер и Андре Гомеш преминаха на „Камп Ноу“.

Ако от Барселона склонят да продадат Мунир, каталунците със сигурност ще искат да имат на свой ред откупна клауза, която да им позволява да си върнат нападателя срещу сумата от 8 милиона евро.