Севиля изпраща един от най-неубедителните си сезони през последните години. Почти сигурно е, че „андалусийци“ няма да играят в Европа през следващата кампания, нещо, на което със сигурност в клуба не са свикнали в последно време. 

Бъдещето на наставника Кике Санчес Флорес остава неясно поне към днешна дата, като в договора на специалиста фигурира клауза, според която, контрактът му ще бъде удължен автоматично с още един сезон, но това може да се случи, само ако Севиля завърши в първата половина на класирането в Ла лига. По информации на медиите в Испания, изглежда доста малко вероятно, бившият мениджър на Уотфорд да води тима и през идния сезон, а ръководството вече е в процес на усилено търсене на нов треньор. 

Едно от доста сериозно спряганите имена е това на мениджъра на Лестър, Енцо Мареска. Мареска обаче, е изцяло фокусиран да върне „лисиците“ във висшата лига, нещо, което изглеждаше почти сигурно само преди няколко месеца. Сега, ситуацията е съвсем различна, като Лестър пропиля сериозна преднина на върха в Чемпиъншип и клубът ще трябва да се  потруди сериозно в оставащите няколко кръга, за да си осигури директната промоция за английския елит. Въпреки всичко, от Севиля харесват работата на бившия състезател на Ювентус, но кой ще води носителя на Лига Европа  за 2023 година, ще стане ясно след края на сезона.