Ръководството на Севиля ще се събере във вторник на спешна среща, на която ще бъде обсъдено бъдещето на старши треньора Винченцо Монтела и на спортния директор Оскар Ариас.

На свиканото заседение освен членовете на борда на директорите на клуба се очаква присъстват, както Монтела, така и Ариас.

Шефовете на Севиля са изключително разочаровани от загубата с 0:5 във финала за Купата на Краля срещу Барселона на „Уанда Метрополитано“.

След финала в Мадрид, Монтела се прибра в своята родина, но ще се завърне в Севиля във вторник, за да присъства на срещата.

Със сигурност Винченцо Монтела ще продължи да води Севиля до края на настоящия сезон, но е много вероятно след това да бъде уволнен.

Бъдещето на Оскар Ариас в Севиля също не изглежда никак сигурно.

През миналото лято той замени Мончи на поста на споретен директор в клуба.

Севиля се намира в много деликатно положение. Отборът е на седмо място в класирането и на всяка цена трябва да го запази, за да си гарантира участие в Лига Европа и през следващия сезон. Задачата на андалусийци не изглежда никак лесна, защото осмият Хетафе е с равен актив с тях, деветият Жирона изостава само на точка, а десетия Селта е на две.