След „бурята“, която Реал Мадрид преживя през миналата седмица в двете поредни Ел Класико, ръководството на клуба е започнало да прави сондажи за намирането на нов треньор, който да поеме отбора от лятото, информира „AS“. Според информацията, президентът на „белия балет“ Флорентино Перес и неговото обкръжение са стигнали до заключение, че отборът се нуждае от нов наставник, който да оглави проекта за следващия сезон.

По всичко изглежда, че дните на Сантиаго Солари на „Сантиаго Бернабеу“ и само чудо може да го спаси. Във всеки случай аржентинският треньор все още има в ръката си най-важната карта – тази на Шампионска лига. Ако Реал Мадрид спечели за четвърта поредна година трофея, ще бъде трудно на Флорентино Перес да го уволни. Пред „кралете“ има големи шансове да продължат към четвъртфиналите на турнира, след като спечелиха първата среща в Амстердам срещу Аякс.

Междувременно Реал Мадрид продължава с плановете си. Ръководните фактори в клуба вече са започнали да обсъждат различни имена на треньори, които могат да сменят Солари.

Основните възможности, които се разглеждат от шефовете на Реал Мадрид за нов треньор на отбора са Йоаким Льов, Маурисио Почетино и Масимилиано Алегри. И тримата наставници в момента са заети.

Йоаким Льов е старата мечта на Флорентино Перес. Германецът притежава профила, който Перес обича – елегантен и изтънчен, както в методите си на работа, така и във външния си вид. Без никакво съмнение Льов е един успешен треньор. Начело на Германия той има 171 мача, от които 110 победи, 32 равенства и 29 загуби. Любопитна подробност е, че Льов присъства на последното Ел Класико на трибуните на „Сантиаго Бернабеу“.

Около името на Масимилиано Алегри свикнахме да има много спекулации в този период от годината. Ювентус доминира по категоричен начин под негово ръководство в Серия А и има 16 точки аванс пред Наполи. Той спечели шампионската титла в Италия през последните пет години, а освен това има и четири спечелени купи на страната. През последните месеци се заговори много сериозно, че Алегри има шансове да оглави Реал Мадрид. Смята се, че той е един от фаворитите на дясната ръка на Перес – Хосе Анхел Санчес за треньорския пост.

Още миналото лято Флорентино Перес искаше да вземе Маурисио Почетино за заместник на Зинедин Зидан, след като се разбра, че французинът напуска „Сантиаго Бернабеу“. В крайна сметка аржентинецът остана начело на Тотнъм. Почетино прави чудеса начело на „шпорите“. Флорентино Перес харесва методите на работа на 47-годишния специалист. Освен това аржентинецът говори испански и това ще му помогне да контролира още по-стабилно ситуацията в отбора. Без никакво съмнение Почетино е личният избор на Перес и е много вероятно президентът на Реал Мадрид да действа решително в опитите си да вземе аржентинеца.