Старши треньорът на Реал Мадрид Сантиаго Солари и ръководството на клуба смятат, че положението с Иско Аларкон е необратимо. Именно зарди това „кралете“ възнамеряват да продадат 26-годишния футболист през летния трансферен прозорец.

Напрежението между Солари и Иско е много голямо още от първия ден на аржентинския специалист на „Сантиаго Бернабеу“.

Халфът бе изваден от титулярния състав, а в няколко мача дори изобщо не попадна в групата на Реал Мадрид.

Иско е един от футболистите с най-малко игрово време при Солари.

Аржентинският специалист изпрати няколко ясни послания към Иско, въпреки че не го стори без да го назовава по име.

В началото на месеца ситуацията се изостри съвсем и Иско бе изваден от баланс, заради което си позволи да пише срещу Солари в социалните мрежи.

Иско е попадал в стартовия състав на Солари само в три по-значими мача, което говори достатъчно за доверието, което треньорът има към своя играч.

В същото време към Иско има много сериозен интерес от страна на Манчестър Сити, Челси, Ювентус и Пари Сен Жермен.

Реал Мадрид ще се раздели с халфа Иско, ако шефовете на клуба решат да задържат Сантиаго Солари на треньорския пост, твърдят информации в испанските медии. Не е тайна, че играчът и наставникът не са в добри отношения.

Наскоро разочарованият Иско написа в Туитър: “когато не получаваш същите възможности като своите съотборници, нещата са различни”.

26-годишният халф въобще не попада в плановете на Солари откакто той застана начело на “белия балет”. През това време Иско не е започнал като титуляр в нито един мач в Примера дивисион. Това са вече повече от три месеца.

Интерес към Иско проявяват Манчестър Сити и Ювентус. Иско подписа дългосрочен договор с Реал през миналата година, който го задържа на "Сантиаго Бернабеу" до 2022 година. В него има заложена клауза за откупуване на стойност 700 милиона евро.