Бившият мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино е фаворит да поеме поста на старши треньор на Реал Мадрид от Зинедин Зидан, твърди испанският вестник „Marca“.

Според изданието първият разглеждан кандидат е легендата на „белите“ Раул, който в момента води втория отбор на Реал, но клубът не иска да го хвърля толкова скоро в дълбокото, като би било по-лесно да сключи сделка с Почетино.

Почетино остана безработен, след като бе уволнен от Тотнъм през есента на 2019 г. В Испания той започва треньорската си кариера, като води Еспаньол от 2009 до 2012 г. Специалистът вече близо до Реал през януари 2016 г. след оставката на Рафаел Бенитес. Тогава обаче ръководството на Тотнъм не пусна специалиста и Зидан бе назначен.

Френският специалист е под доста сериозно напрежение в испанската столица след лошия старт на сезона. Отборът е на четвърто място в Ла Лига, на 7 точки зад лидера Реал Сосиедад, а в Шампионската лига преди последния кръг заемат третото място и рискуват изобщо да не продължат към 1/8-финалите.